Alla inlägg under april 2011

Av Johan & Malin - 13 april 2011 16:51

Nu är jag tillbaka efter två dagars frånvaro på dagiset och kan blogga igen.

Nedan ser vi Alba, 6 årig labbetik som är blind. Det visar sig att hon tycker det är lite läskigt att träna rullarunt vilket ni ser i första filmen. Första filmen är från förra veckan. 


 Film nr 2 är från idag. Då kom jag på att det kanske skulle kännas bättre för henne om hon har en referens att utgå från när hon ska luta sig åt sidan. Döm själv och se om det är en idé som är värd att använda.
 Film nr 3 ser vi Zorrro som fortsätter rulla. Frågan är bara vad man kan göra med det. Har du ett bra förslag så skriv den i kommentarerna!
 

Av Johan & Malin - 8 april 2011 19:38

Allie vet hur man jobbar kontrollerat. Resultat har vi fått fram enbart med hjälp av belöningsmaskinen. 


När vi börjar jobba med hundarna varje måndag så har vi aldrig specifika mål på hur långt vi ska hinna lära dem veckans tema. Allt eftersom fredagen närmar sig brukar vissa hinna lite längre än andra. Då blir det alltid lite extra pirrigt om och framför allt när man lyckas med att sätta momentet man jobbat med en hel vecka. 


Därför gillar jag just denna film med Allie då hon med hjälp av duktiga Yrsa lyckas prestera. Dessutom med en sån kontroll. 


 

Av Johan & Malin - 7 april 2011 17:57

Ace har fått träna vidare på förra veckans tema då vi inte var nöjda med resultatet under vecka 13. Se filmen och jämför från förra veckan. 


 
 Sen har vi Allie. Vi har valt att prova dagisets belöningsmaskin för att få henne  att rulla runt. Slutresultatet visas upp imorgon. 


 
 
  För övrigt ligger nya kursdatum ute på Stadshunden.se för den intresserade. 

Av Johan & Malin - 6 april 2011 15:28

Mayaa är Lyras kompis och hon liksom Lyra är bara hos oss måndagar och tisdagar. Därför var det extrakul att Mayaa kom o hängde med oss idag (onsdag). 


Mayaa försökte vi få att rulla runt med hjälp av godis men då hon är så van att jobba med klickermetoden var det omöjligt. Därför jobbar vi glatt med klickern. 


Nedan ser ni Yrsa & Mayaa. Mayaa börjar som vanligt med att bjuda på en bugning av hög klass. Resten får ni titta er till :)
 
 
 

Av Johan & Malin - 5 april 2011 17:48

Nedan ser vi Lyra som inte var så lätt att få ur liggpositionen men med klicker så kom vi halvvägs. Synd att vi bara har henne 2 dagar i veckan. Nedan ser ni hur det gick för henne. För er som säkert undrar så försökte jag få henne att rulla runt.

1.


  2.

  3.

 
Av Johan & Malin - 4 april 2011 14:50

Nedan ser du temat för vecka 14, dvs att rulla runt. Vi kommer att jobba på två olika sätt. Vilka du ser nedan. I första videon ser vi Devil som vi med hjälp av godis leder hunden runt medan i andra videon (Zorro) använder  vi klicker för att få hunden att själv rulla runt.


För er uppmärksamma så har dagiset dragit en vinstlott. Det visar sig att Malin tydligen hade en vecka kvar av sin praktik. Vilket förhoppningsvis betyder tårta på fredag igen :D 


 
 

Av Johan & Malin - 1 april 2011 16:52

Nu har Malin valt att återgå till ungdomens verklighet; skolan. Hon har varit hos oss i 8 veckor. Hon har vuxit med uppgifterna och dessutom lärt sig grunderna för klickerträning. Här ser ni henne träna Ace med att plocka en sked. Till vårt förtret hämtades Ace tidigare så vi hann aldrig så långt vi hade hoppats på men det visar också att tiden går fort när man har kul!



 
 
 

Presentation


Välkommen till Petcenter Hunddagis egna blogg!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Är din hund skotträdd?
 Ja
 Nej
 Vet inte

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards