Alla inlägg under oktober 2010

Av Johan & Malin - 14 oktober 2010 16:43

sprang fort förbi. Idag har vi haft lite av en vilodag. Det är bra att ha lugna dagar också så inte hundarna sitter i boxarna och laddar för att de har så höga förväntningar över att det ska hända massor av skoj hela tiden. Vi måste skapa tid för vila och avkoppling.

Medan hundarna vilade pysslade vi med nyttiga grejor, lite finslip som funnits kvar att göra. Dessutom har vi packat upp nya varor och grejat lite i butiken!


Ni vet väl att ni får 10% rabatt i butiken om ni har er hund på vårat dagis eller om ni går kurs för Stadshunden?

 

Nyinkommet idag är massor av snygga halsband och selar från Hurtta! Vi väntar också in täcken inför vintern! Kom in och prova och kika!

 

  

 

Duke i en Hurttasele:  

Av Johan & Malin - 14 oktober 2010 07:44

God morgon! 


Sitter och väntar på att hundarna ska anlända så att dagen kan dra igång!


Angående dagisplatser så kan vi säga att nere på bottenvåningen, där vi har de stora boxarna, börjar det bli fullsatt. Men vi har ju en hel övervåning, med mindre boxar, som står och väntar på hundar i mindre format! 


På återseende! 


Av Johan & Malin - 13 oktober 2010 16:27

Ännu en dag på dagis har passerat och vi får in mer och mer rutin på dagarna. Det är promenader på stigar i skogsdungarna här omkring, träning och skoj i lekrummet, samt annan trevlig aktivitet. Dagens special var ett litet spontant godissök som vi gjorde i skogen, ett roligt inslag på promenaden!


Söta Ace:

 

Sirry, ny för denna vecka:

 

Gabriel och Devil:  



Av Johan & Malin - 12 oktober 2010 07:35

Morgonstund har guld i mun, det ljusnar ute och hundarna droppar in en efter en, dock har vi fortfarande platser kvar. Hundarna som kommer är antingen morgontrötta och lägger sig och vilar, eller så är de laddade för att påbörja dagens aktiviteter. Det vi eftersträvar är det förstnämnda, nämligen att vi vill att hundarna ska känna att i boxen har man en lugn och skön stund. Vi vill inte att hundarna sitter och laddar, att de kryper ur skinnet för att de vill ut ur boxen och hitta på skoj. Det blir vila eller lugnare aktivitet i boxen för att sedan, under kontrollerade former, få komma ut på promenad, träning eller lek och roliga stunder i lekrummet. För att få det på det sättet måste en del hundar tränas. Då vi fortfarande inte har fullbelagt har vi gott om tid på oss att träna in hundarna för att skapa de beteenden vi vill ha för att göra dagiset så harmoniskt och trivsamt som möjligt. Hundarna ska trivas, inte vara stressade, de ska känna att de kan koppla av. För att komma dit vi vill krävs det att vi kan läsa och förstå hundarna, att vi individanpassar träningen och att det sker på hundens villkor och hundens egna bästa! 


Om du har frågor om hur vi tränar eller något annat så är det bara att höra av dig!




Av Johan & Malin - 11 oktober 2010 06:47

Helgen är över och nu startar vi upp en ny vecka! 

Denna vecka är det jag, Jessica, som öppnar. Jag och Gabriel varvar, så om ni träffade Gabriel förra veckan är det mig ni nu kommer att stöta på när ni lämnar in era hundar. 

Snart kommer en ny hund som ska skolas in och senare i veckan kommer det att börja ännu fler.


Varmt välkomna till en ny vecka och God Morgon!

Av Johan & Malin - 8 oktober 2010 17:39

Ännu en dag har sprungit iväg och första veckan på dagis har snabbt passerat! 

Idag hade vi en ny hund på inskolning och nästa vecka kommer det flera vovvar, härligt! 

Dagen har bjudit på promenader samt lek, men också välbehövlig vila i boxarna. 


Vi tackar för den första veckan och ser framemot nästa roliga vecka med fartfyllda upptåg och lekfulla hundar :-)


Dagispersonalen önskar er alla en Trevlig Helg!

Av Johan & Malin - 7 oktober 2010 19:20

Passade på att ta lite bilder idag när det var lugnt.



 

 Nala sussar sött   Mozart är på g.   Duke, Jessicas hund, spanar ut genom fönstret.

Nala igen

   

Mozart mitt i ett skall...   Nala  

Av Johan & Malin - 7 oktober 2010 10:53

Än så länge är det ganska lugnt om dagarna då inte alla hundar börjat ännu. Idag har vi hunnit med en hel del fast än att klockan inte hunnit bli så mycket. Mellan 7-9 är det inlämning av hundar och därefter börjar de första promenaderna. Så idag var vi ut i regnet med ett gäng och därefter tog vi upp hundarna i omgångar, till lekrummet där det bjöds på lek och spring. Lekrummet är jättebra att ha sådana här dagar om vissa hundar inte är så förtjusta i att promenera i regn, då kan vi anpassa dagen till kortare promenader men mera tid i lekrummet. 


Om en stund är det lunch för två- samt fyrbenta samt lite vila. Efter det är det promenaddags igen och kanske lite mera tid i lekrummet! Kom ihåg att kika in på fyrislundkattohund.se under "Hunddagis/webkamera" för att se oss live!

Presentation


Välkommen till Petcenter Hunddagis egna blogg!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Är din hund skotträdd?
 Ja
 Nej
 Vet inte

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<<
Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards